Streetwise op Socrates

Om kinderen al op de basisschool beter te leren omgaan met het drukke verkeer, heeft de ANWB het programma Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar vooral leuk én leerzaam verkeerseducatieprogramma. Alle kinderen van Socrates hebben hier aan meegedaan. Professionele instructeurs van de ANWB zijn op school geweest en hebben verkeerstrainingen op maat gegeven aan groep 1 t/m 8.
Groep 1-2 heeft (gevaarlijke) verkeersgeluiden leren herkennen en het oefenen met oversteken stond centraal. Daarnaast hebben ze geleerd waarom het belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.
Groep 3-4 heeft geleerd wat je zelf kan doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten; veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s.
Groep 5-6 heeft alles geleerd over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto nemen en zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie
een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken is in deze les aan bod gekomen.
Groep 7-8 moest fietsen over een uitdagend parcours. Zij hebben moeilijke manoeuvres geoefend. Hierbij kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook reden ze met een zware rugtas op, dit ter voorbereiding op de het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Tevens kregen ze een Bike Check (fietscontrole) en mochten ze als afsluitend onderdeel op een elektrische step rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *