Swaegh Zingt droomt!!

De Brabanders moeten de komende dagen ‘s nachts nog maar eens heel goed naar de hemel kijken. Na 12 juni zal er aan de nachtelijke Brabantse hemel namelijk geen ster meer te bekennen zijn. Swaegh zingt treedt die dag op in Son en Breugel en zal daar de sterren van de hemel gaan zingen. Onder andere Jan Silver, Piet Rood en Peter van Westen zijn al helemaal in de wolken. De leden van Swaegh zingt dromen recentelijk alleen nog maar over dat optreden. De meeste dromen zijn bedrog”,  zingt Marco Hoekstra….. Oh nee, dat doet Marco Borsato. Marco Hoekstra zingt echter wel over dromen en dat doet hij de laatste tijd veelvuldig samen de andere koorleden van Swaegh zingt. Het koor is namelijk al vele repetities lang bezig met het instuderen van een act voor het optreden in Son en Breugel. (foto)  Die act gaat over het waarmaken van dromen.

Komende zondag vertrekt in alle vroegte, als veel mensen nog in droomland zijn, een bus vol enthousiaste koorleden richting Son en Breugel waar het koor gaat proberen om haar dromen waar te maken. De eerste kilometers zullen waarschijnlijk nog wel in alle rust afgelegd worden maar dirigent Co Feld kennende, zal die er gauw voor zorgen dat de stembanden opgewarmd worden. Vanaf de afslag Avenhorn / De Goorn zullen de assen van de bus het dan zwaar te verduren gaan krijgen, zeker als de meezingers ingezet worden en de koorleden al hossende door de bus gaan dansen. De chauffeur zal op 12 juni over goede stuurmanskunsten moeten beschikken. Het schijnt dat de bus, net als bij vliegtuigen, een noodsysteem heeft om uit te stappen. U weet wel, zo’n glijbaan waarlangs de passagiers het toestel moeten verlaten. Dat is handig voor Karin Keijzer want op deze manier kunnen dan risicovolle valpartijen bij het uitstappen worden voorkomen.

Of het zondag al dan niet regent, zal aan de weergoden overgelaten moeten worden. Komt de zon op boven de akkers, dan belooft het een mooie dag te worden om de Swaeghse droom waar te maken. Regent het, dan wordt het een natte d…..….ag.
Het optreden in Brabant is niet het enige optreden van het koor in juni. Zondag 26 juni treedt Swaegh Zingt ook op tijdens het jaarlijkse korenfestival in de binnenstad van Hoorn. Ook daar zal het koor haar beste beentjes (die zonder spataderen) voorzetten en het publiek vermaken met een aantal nieuwe liedjes. Nou ja nieuwe,….. nieuw in het repertoire van het koor. Publiek is daarbij van harte welkom. Hopelijk komen er veel Blokkerders, Zwagers en Zwaagdijkers kijken. Op welke locaties het koor zal optreden, is nog niet bekend. Zodra deze informatie aan het koor wordt toegezonden, staat dit op onze facebookpagina en op onze website www.swaeghzingt.nl. Neem daar voor alle zekerheid af en toe eens een kijkje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *