Voorleeswedstrijd

In de gemeenschappelijke ruimte van Basisschool de Wingerd werd onlangs de schoolfinale gehouden van de voorleeswedstrijd die georganiseerd werd door de openbare bibliotheek van Hoorn. In de voorgaande weken hebben de kandidaten in hun eigen klas gestreden om het kampioenschap van hun eigen klas binnen te halen. Uiteindelijk zijn hier drie kandidaten uit overgebleven: uit groep 8b: Lisa Dekker, uit groep 8a: Jamie Knol en uit groep 7a: Mette Schouten.

De juryvoorzitter begon de middag met een overzicht van de punten waarop ze zouden letten. Daarna mochten de drie kandidaten hun stukje uit een boek inleiden en voorlezen voor alle kinderen van de gehele bovenbouw. En dat is best wel spannend.

Na een korte pauze, waarin de kinderen van groep acht een aantal liedjes zongen, werd de winnaar bekend gemaakt. De jury heeft Jamie Knol gekozen. Zij zal onze school gaan vertegenwoordigen in de volgende ronde in de bibliotheek in Hoorn. Wij wensen Jamie veel succes en hopen voor haar, dat ze ook daar weer hoge ogen zal gooien, zodat we haar misschien ook nog tegenkomen in de regionale en de landelijke finales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *