We zijn begonnen….

Vorige week hebben we de deuren weer geopend, na een heerlijke periode van vakantie vieren. We hebben kunnen ontspannen, genieten en energie opgedaan.
Het tam van de Wingerd heeft in de laatste week van de vakantie al aardig wat werk verricht om het jaar goed te starten. De ruimte voor de onderbouw heeft een metamorfose ondergaan. Onze hal heeft een nieuwe vloer, frisse kleuren op de wand en de kapstokken en verwarming hebben een steigerhouten look gekregen en in de lokalen zijn de oude kasten vervangen voor nieuwe witte kasten. Een zeer welkome verfrissing voor de onderbouw.
Bij de start van een nieuw schooljaar zijn de groepen gemixt en moeten de kinderen hun plekje in de groep weer vinden. Het handig inspelen op de groepsprocessen in de klas is belangrijk om een positieve leeromgeving te ontwikkelen. Daarom zullen we in de eerste weken oefeningen en activiteiten voor het positief maken van groepen inzetten.
Gedurende de dag worden er korte activiteiten georganiseerd die invloed hebben op het positieve groepsproces.
Als een groep positief is heeft dit ook fijne gevolgen: Kinderen gaan met plezier naar school, er zijn minder ordeproblemen, leerlingen helpen elkaar en de leerresultaten zijn beter. Goede redenen dus om hier aandacht aan te besteden.
Het team van de Wingerd heeft er weer zin in en we hopen een mooi schooljaar in te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *