Zaterdag 19 maart gratis compost

Op zaterdag 19 maart wordt er weer gratis compost uitgegeven in de Bangert & Oosterpolder. De gratis uitgifte van het compost vindt plaats tussen 9.00 – 15.00 uur op het grote parkeerterrein bij multifunctionele wijkgebouw De Kreek. De compostactie in Hoorn is onderdeel van de nationale compostdag en is een initiatief van Dirk Oud, fractievoorzitter van het CDA Hoorn. Mochten inwoners nog overtollig textiel en kleding hebben, dan kan dat deze dag tevens worden ingeleverd. Denk hierbij aan (oude) kleding, jassen, schoenen, linnen, lakens, dekens, gordijnen, etc. CDA Hoorn doneert de opbrengst aan een goed doel.

Dirk Oud: “Hoe mooi zou het zijn als wij de inwoners gratis compost kunnen geven in ruil voor hun (oude) kleding en ander textiel, die anders in de grijze restafvalcontainer zouden verdwijnen. Daarmee zorg je dat bewoners daadwerkelijk worden beloond voor goed scheidingsgedrag”.

In overleg met de gemeente Hoorn en de HVC is er gezorgd dat er 30 ton compost op het parkeerterrein wordt leeggestort. Bewoners van Bangert en Oosterpolder, maar ook bewoners elders uit Blokker, Zwaag of Hoorn mogen het compost gratis tussen 9.00 – 15.00 uur (zolang de voorraad strekt) komen ophalen Zij dienen wel zelf een schep en een vuilniszak of aanhangwagen mee te nemen. Ik help geïnteresseerde bewoners deze ochtend graag mee om kleding en textiel in ontvangst te nemen, in ruil voor compost voor hun sier- of moestuin, aldus initiatiefnemer: Dirk Oud, van het CDA Hoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *