Ziekentriduum Zwaag

Op 2, 3 en 4 juni zal in de Sint Martinuskerk in Zwaag het 76e Ziekentriduum gehouden worden. De meeste mensen die dit lezen weten precies wat het Ziekentriduum inhoudt: gasten uit heel oostelijk West-Friesland (dus Zwaag, Blokker, Zwaagdijk en nog vele andere plaatsen uit de regio) worden naar de kerk in Zwaag gebracht waar zij getrakteerd worden op een religieus en ontspannend programma.
Naast de verzorging en aandacht die er voor de 200 gasten is van de vele vrijwilligers die in de kerk werkzaam zijn, wordt er door een andere groep vrijwilligers voor de inwendige mens van onze gasten gezorgd. En dat gebeurt met onder andere zelfgemaakte soep met echte gedraaide gehaktballetjes, heerlijk West-Friese krentenmik en als klap op de vuurpijl prachtige verse aardbeien met slagroom!
Als de gasten op donderdag het triduüm weer verlaten horen we altijd zeer tevreden verhalen. Mensen kunnen er weer voor lange tijd tegen en zijn blij dat er zoveel aandacht voor en met elkaar is geweest. Daarnaast vinden de gasten het ook prettig om gezamenlijk oude herinneringen op te halen.

Eenmaal komen als gast, betekent in de meeste gevallen dat men na de drie dagen al weer uitziet naar het volgende jaar! Dit houdt in dat we veel vaste gasten hebben, maar er is altijd ruimte voor nieuwe gasten!
Dus als u behoefte heeft aan saamhorigheid, een bemoedigend woord en een luisterend oor, zijn de drie dagen van het Ziekentriduum echt iets voor u!
Als u iemand kent, of als u zelf denkt hiervoor in aanmerking te komen, neem dan a.u.b. contact op met een van de volgende personen:

Voor Zwaagdijk-Oost: Ans Bakker 0229- 584272
Voor Zwaag: Elly Kappelhof 0229- 237085
Voor Blokker: Agnes Jong 0229- 505535
Voor Oosterblokker: Tineke Reus 0229- 262456
Voor Hoorn-Centrum: Marian Smit 0229- 248871
Voor Hoorn-Kersenboogerd: Anja Osse 0229- 233118

Zij zullen er alles aan doen om u drie onvergetelijke dagen te bezorgen! Wellicht tot ziens op een van de dagen van het Ziekentriduum?

Hartelijke groet, mede namens het bestuur van Stichting Ziekentriduum Zwaag:
Quirine Meijer, Ada Koeman, Theo van Scheppingen en Johan Tiessing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *